PROCES

Alle TON møbler formbukkes manuelt med en særlig bøjningsteknik, de har anvendt siden 1861.

Kvaliteten kontrolleres på hvert fremstillingsniveau, og alle møbler gennemgår specifikke styrke- og holdbarhedsprøver i overensstemmelse med europæisk standard EN16139 Derfor kan vi give fem års garanti på strukturel integritet og ved, at TON-stolen vil holde meget længere.

Dampning

Tømmeret placeres i mættet damp med en temperatur på omkring 100°C. Hvor længe træet dampes, bestemmes af profilen på det enkelte stykke tømmer. Det varer en time at behandle én centimeter.

Bøjning af træet

Træet placeres i en skabelon, der forsegles og forsynes med et specielt bånd. Takket være dette bliver træets struktur ikke beskadiget under bøjningen og forbliver utroligt stærkt, selv når dets form ændres. Det ser simpelt ud, men det er en videnskab. Det tager mere end et år at lære teknikken.

Færdiggørelse

Når træet er færdigbehandlet, udformes og samles de enkelte dele af håndværkere.

Lakering

Møblerne færdigbehandles med lak eller olie. Lakering udføres manuelt i et støvfrit miljø og med ideelle tørreforhold. Der anvendes altid to lag lak eller olie og sliber imellem begge lag.

På TON’s hjemmeside kan du lege med de forskellige farver og møbelstoffer og designe stolene, så de passer lige nøjagtig ind hos jer. Så hjælper Hana med, at bestille stolene direkte fra fabrikken.